Kategoria: Kuchnia

Poznaj certyfikat jakości mięsa QAFP!

Poznaj certyfikat jakości mięsa QAFP!

Wybierając produkty z tym oznaczeniem, decydujesz się na najwyższą jakość posiłków, bez dodatków wody lub innych substancji zwiększających masę czy poprawiających jakość produktu. To także gwarancja, że mięso nie było mrożone. Dowiedz się więcej o tym prestiżowym certyfikacie i jak może on wpłynąć na Twoje […]

Parzenie białej kiełbasy do żurku na Wielkanoc i nie tylko!

Parzenie białej kiełbasy do żurku na Wielkanoc ...

Wielkanoc to czas, kiedy na stołach królują wyjątkowe dania, takie jak żurek z białą kiełbasą. Aby przygotować ten smakowity i tradycyjny przysmak, kluczowe jest umiejętne parzenie białej kiełbasy. Właśnie dlatego postanowiłam przybliżyć Wam, jak długo gotować białą kiełbasę, ile gotować białą kiełbasę surową oraz inne […]

Jak zrobić żurek z butelki i z białą kiełbasą? Sprawdzony przepis  

Jak zrobić żurek z butelki i z białą kiełbasą? ...

Polski żurek na zakwasie to jedna z moich ulubionych zup, którą jem niezależnie od pory roku. W dzisiejszym wpisie dowiecie się, jak zrobić żurek z butelki z dodatkiem białej kiełbasy i jakie przyprawy wybrać. Tradycyjna polska zupa – żurek na zakwasie Żurek na zakwasie jest […]

Kaszka manna na mleku i śmietance – przepis

Kaszka manna na mleku i śmietance – przepis

Idealna kaszka manna, w smaku jak ta ze sklepu, istnieje! Kaszka manna na mleku i śmietance jest słodka i nieco płynna, bardzo przypomina deser znanej marki sprzedawany w sklepie. Udało mi się odtworzyć ten smak i konsystencję w 100%. Poznajcie przepis na szybkie śniadanie! Idealna […]

Grzaniec jabłkowy z whisky – idealny na zimę!

Grzaniec jabłkowy z whisky – idealny na zimę!

Grzaniec z sokiem jabłkowym i odrobiną alkoholu whisky z jesiennymi, aromatycznymi przyprawami to coś, czego nie może zabraknąć o tej porze roku! Grzaniec z soku jabłkowego z alkoholem Grzańce kojarzą się z niemal nieodłącznie z piwem albo winem – dzisiaj jednak Was zaskoczę przepisem na […]

Babka cytrynowa na oleju – szybkie ciasto z żółtek

Babka cytrynowa na oleju – szybkie ciasto...

Oto sprawdzony przepis na babkę cytrynową na oleju z samymi żółtkami. Prawdopodobnie szybkie ciasto z żółtek, jakie kiedykolwiek zrobiliście w domowym zaciszu! To najlepsza wilgotna babka, którą przygotujemy w zaledwie 20 minut (plus czas pieczenia). Jeśli jednak nie chce Wam się robić kolejnego wypieku, polecam […]

Jak zrobić dobry kapuśniak?

Jak zrobić dobry kapuśniak?

Szukasz przepisu na kapuśniak z kiszonej kapusty na żeberkach? Zatem dobrze trafiłeś! W dzisiejszym wpisie zdradzę tajemnicę domowego kapuśniaku – jak go ugotować, czym doprawić i czego unikać, by nie był gorzki w smaku. Jak gotuje się kapuśniak? Tradycyjny kapuśniak z kiszonej kapusty gotuje się […]

Fasolowe brownie z malinami – wilgotne i intensywnie czekoladowe!  

Fasolowe brownie z malinami – wilgotne i intens...

Oto najlepszy przepis na fasolowe brownie, bez glutenu, laktozy i orzechów, za to pełne czekoladowego smaku przełamane nieco kwaśną nutą jesiennych malin. Sekret ciasta tkwi w rozpuszczonej deserowej czekoladzie, która zastępuje występujące w innych przepisach kakao. Czekolada nadaje idealnej gęstości i harmonijności smaku, a jednocześnie […]

Domowy izotonik

Domowy izotonik

Dobry napój izotoniczny nie tylko nawadnia organizm, ale także uzupełnia niedobory kluczowych pierwiastków, takich jak magnez, sód i potas. Gotowe mieszanki izotoniczne rekomendowane są dla zawodowych sportowców. A co z pozostałymi osobami? Im wystarczy picie samodzielnie przygotowanych izotoników. Z dzisiejszego wpisu dowiesz się, jak uzupełnić […]

Czarne muffinki z serkiem Philadelphia

Czarne muffinki z serkiem Philadelphia

Moje czarne muffinki z serkiem Philadelphia można w sumie określić mianem czarno-białych babeczek. Przepis nieco autorski, bowiem stanowi mieszaninę kilku receptur z sieci, a także własnego doświadczenia w pieczeniu muffinek. Muffinki nie są zbyt słodkie, a dzięki użyciu serka Philadelphia w niczym nie przypominają zwykłych […]