Kategoria: Przepisy

Delikatna pasta z pieczonego bakłażana i warzyw

Delikatna pasta z pieczonego bakłażana i warzyw

Odkryj magiczny świat delikatnej pasty z pieczonego bakłażana i warzyw, która podbije Twoje kubki smakowe i stanie się ulubionym daniem Twojej rodziny. Gotowy na podróż po smakach i aromatach? Pasta z pieczonego bakłażana to prawdziwy skarb kuchni! Jest pełna smaku i zdrowia. Bakłażany po upieczeniu […]

Parzenie białej kiełbasy do żurku na Wielkanoc i nie tylko!

Parzenie białej kiełbasy do żurku na Wielkanoc ...

Wielkanoc to czas, kiedy na stołach królują wyjątkowe dania, takie jak żurek z białą kiełbasą. Aby przygotować ten smakowity i tradycyjny przysmak, kluczowe jest umiejętne parzenie białej kiełbasy. Właśnie dlatego postanowiłam przybliżyć Wam, jak długo gotować białą kiełbasę, ile gotować białą kiełbasę surową oraz inne […]

Jak zrobić żurek z butelki i z białą kiełbasą? Sprawdzony przepis  

Jak zrobić żurek z butelki i z białą kiełbasą? ...

Polski żurek na zakwasie to jedna z moich ulubionych zup, którą jem niezależnie od pory roku. W dzisiejszym wpisie dowiecie się, jak zrobić żurek z butelki z dodatkiem białej kiełbasy i jakie przyprawy wybrać. Tradycyjna polska zupa – żurek na zakwasie Żurek na zakwasie jest […]

Kaszka manna na mleku i śmietance – przepis

Kaszka manna na mleku i śmietance – przepis

Idealna kaszka manna, w smaku jak ta ze sklepu, istnieje! Kaszka manna na mleku i śmietance jest słodka i nieco płynna, bardzo przypomina deser znanej marki sprzedawany w sklepie. Udało mi się odtworzyć ten smak i konsystencję w 100%. Poznajcie przepis na szybkie śniadanie! Idealna […]

Grzaniec jabłkowy z whisky – idealny na zimę!

Grzaniec jabłkowy z whisky – idealny na zimę!

Grzaniec z sokiem jabłkowym i odrobiną alkoholu whisky z jesiennymi, aromatycznymi przyprawami to coś, czego nie może zabraknąć o tej porze roku! Grzaniec z soku jabłkowego z alkoholem Grzańce kojarzą się z niemal nieodłącznie z piwem albo winem – dzisiaj jednak Was zaskoczę przepisem na […]

Babka cytrynowa na oleju – szybkie ciasto z żółtek

Babka cytrynowa na oleju – szybkie ciasto...

Oto sprawdzony przepis na babkę cytrynową na oleju z samymi żółtkami. Prawdopodobnie szybkie ciasto z żółtek, jakie kiedykolwiek zrobiliście w domowym zaciszu! To najlepsza wilgotna babka, którą przygotujemy w zaledwie 20 minut (plus czas pieczenia). Jeśli jednak nie chce Wam się robić kolejnego wypieku, polecam […]

Jak zrobić dobry kapuśniak?

Jak zrobić dobry kapuśniak?

Szukasz przepisu na kapuśniak z kiszonej kapusty na żeberkach? Zatem dobrze trafiłeś! W dzisiejszym wpisie zdradzę tajemnicę domowego kapuśniaku – jak go ugotować, czym doprawić i czego unikać, by nie był gorzki w smaku. Jak gotuje się kapuśniak? Tradycyjny kapuśniak z kiszonej kapusty gotuje się […]

Fasolowe brownie z malinami – wilgotne i intensywnie czekoladowe!  

Fasolowe brownie z malinami – wilgotne i intens...

Oto najlepszy przepis na fasolowe brownie, bez glutenu, laktozy i orzechów, za to pełne czekoladowego smaku przełamane nieco kwaśną nutą jesiennych malin. Sekret ciasta tkwi w rozpuszczonej deserowej czekoladzie, która zastępuje występujące w innych przepisach kakao. Czekolada nadaje idealnej gęstości i harmonijności smaku, a jednocześnie […]

Domowy izotonik

Domowy izotonik

Dobry napój izotoniczny nie tylko nawadnia organizm, ale także uzupełnia niedobory kluczowych pierwiastków, takich jak magnez, sód i potas. Gotowe mieszanki izotoniczne rekomendowane są dla zawodowych sportowców. A co z pozostałymi osobami? Im wystarczy picie samodzielnie przygotowanych izotoników. Z dzisiejszego wpisu dowiesz się, jak uzupełnić […]

Czarne muffinki z serkiem Philadelphia

Czarne muffinki z serkiem Philadelphia

Moje czarne muffinki z serkiem Philadelphia można w sumie określić mianem czarno-białych babeczek. Przepis nieco autorski, bowiem stanowi mieszaninę kilku receptur z sieci, a także własnego doświadczenia w pieczeniu muffinek. Muffinki nie są zbyt słodkie, a dzięki użyciu serka Philadelphia w niczym nie przypominają zwykłych […]